search

Apisan Forte 750g - Apisan Forte

143,00 lei
Pret cu TVA inclus
Supliment nutritiv preparat din produse apicole de calitate deosebita si netratate termic, indicat ca adjuvant in tratamentul unui numar mare de afectiuni, precum si in prevenirea aparitiei acestora si in asigurarea starii permanente de sanatate.

account_circleTrimite unui prieten
Apisan Forte 750g - Apisan Forte

Apisan Forte 750g - Apisan Forte

Supliment nutritiv preparat din produse apicole de calitate deosebita si netratate termic, indicat ca adjuvant in tratamentul unui numar mare de afectiuni, precum si in prevenirea aparitiei acestora si in asigurarea starii permanente de sanatate.

Accept Termenii si conditiile de utilizare  

help_outlineIntrebati despre acest produs
Apisan Forte 750g - Apisan Forte

Apisan Forte 750g - Apisan Forte

Supliment nutritiv preparat din produse apicole de calitate deosebita si netratate termic, indicat ca adjuvant in tratamentul unui numar mare de afectiuni, precum si in prevenirea aparitiei acestora si in asigurarea starii permanente de sanatate.

Accept politicile de confidentialitate neconditionat  

DORESC SA FIU SUNAT/A PENTRU PLASARE COMANDA
 

Expediere in siguranta

 

Livrare sigura

 

Returnare in 14 zile (produsul nedeteriorat si sigilat)

APISAN FORTE

APISAN FORTE

Apiterapia, ca terapie naturala are un istoric multimilenar, dar confirmarea ei stiintifica dateaza doar de cateva secole.
Dintre produsele naturale ale stupului de albine, mierea est esingurul aliment si totodata medicament; celelalte produse - polenul, pastura si laptisorul de matca au pe langa rolul redus de nutritenti si efecte terapeutice, iar alte trei produse - ceara, propolisul si veninul de albine - au numai importanta terapeutica, reprezentand factori naturali de terapie.
S-a scris mult despre aportul fiecarui component al produselor stupului la starea de sanatate a omului sanatos si bolnav, dar trebuie sa fim constienti de faptul ca efectul fiecaruia din acesti factori, luati in parte este greu de definit si mai ales de cuantificat.
Astazi medicina naturista (mai corect denumita medicina naturala) trebuie sa se bazeze, ca si surata ei mai noua, medicina alopata, pe dovezi stiintifice - calitative si cantitative. Pentru aceasta gandirea noastra trebuie sa fie una inteta, holistica si nu ingusta, unicista.
In acest context a fost creat preparatul Apisan Forte, care ca mod de actiune respecta si principiul hipocratic "primum non nocere", care in traducere libera ar insemna "mai intai sa nu faca rau".
Daca beneficiile aduse de mierea de albine si de unele dintre produsele stupului de albine ca aliment erau cunoscute de mii de ani din insemnarile celebrilor medici greci Hipocrate si Galien sau ale filozofului latin Caius Plinius, cele referitoare la utilizarea polenului floral sunt achizitii mai noi, datand din ultimele secole ale mileniului abia incheiat.
Surprinzator, in lucrarea "Istoria vikingilor" scriitorul suedez Gosta Carlos consemna faptul ca polenul era cunoscut de catre Vikingi si ca in campaniile lor razboinice fagurii cu miere si pastura constituiau cea mai buna rezerva alimentara energizanta, pentru a le potoli ostasilor senzatia de foame, a preveni efectele malnutritiei asupra lor si a-i feri de diverse imbolnaviri.
Mai recent numerosi biochimisti, medici, biologi, botanisti si-au publicat observatiile lor despre produsele apicole in numeroase volume sau articole cu mare valoare stiintifica. Este cazul cercetatorilor francezi Chauvin R. ,Gonnet M.,Vache G., ale germanului Schmid S. ,ale suedezilor Lunder R. si Carlson G., ale spaniolului Paret L.R.dar si ale multor autori romani, dintre care amintim aleatoriu pe Maghiras L.A. , Ialomiteanu M., Nicolau N., Paunescu Tamara, Mihailescu N.N., Roman St. sau cele elaborate si publicate de cercetatorii aflati sub egida Societatii "Apimondia" din Bucuresti.
Daca mierea este alimentul - medicament cel mai cunoscut din apiterapie, facem cateva precizari si in legatura cu polenul floral, care se prezinta ca o pulbere aurie, parfumata. El reprezinta de fapt elementul masculin al florilor din natura, care, prin inetrmediul albinelor si cu rolul lor, de caraus este purtat de la o planta aflata in stadiu de inflorescenta, la alta. Fara polen, fara albine si fara
acest mod de fertilizare ar disparea multe plante din natura. Din fericire pentru apicultura din Romania albina romaneasca este foarte rezistenta la conditiile naturale de viata. Calitatea polenului si a mierii recoltate in Romania corespund standardelor europene.
Prin continutul biochimic bogat mierea, polenul floral si ceilalti produsi ai stupului de albine reprezinta un complex biologic natural cu valoarea nutritiva, bioenergetica si biostimulatoare ridicata si intr-un raport ideal intre acesti compusi care au o biodisponibilitate specifica fata de organismul uman, astfel incat stimuleaza functiile vitale ale organismului sanatos sau bolnav.
Compozitia chimica complexa a produsului Apisan Forte explica atat efectele sale terapeutice, cat si rolul sau de factor nutritiv.
Factorii chimici care-i confera suplimentului nutritiv si energizant Apisan Forte proprietatile de antiinflamator, bacteriostatic, antioxidant si vasculotrofic sunt : 35% aminoacizi esentiali si neesentiali, acizi nucleici, proteine vegetale; 55 % glucide (zaharoza, fructoza, maltoza si poliholozide), 2 % lipide (acizi grasi nesaturati si saturati si in special acid linoleic si linolenic), vitamina A si precursorii ei - (carotenoizii), vitamine din complexul B (riboflavina, piridoxina, tiamina, ciancobalamina) vitamine C,E, K, PP, acid folic,3 % subtante minerale (calciu, cupru, fier, potasiu, seleniu, mangan, zinc, fosfor), enzime (amilaza, fosfataza, invertaza, colinesteaza) substante flavonoide si fitosteroli (adevarati hormoni vegetali).
Polenul floral folosit la prepararea Apisanului Forte este recoltat in perioada infloririi maxime a unor plante, iar prepararea sa nu se face prin tratare termica, pentru a se evita diminuarea continutului in enzime biologic active.
Mierea folosita la prepararea Apisanului Forte este o miere speciala si nu una comerciala.
Obtinerea ei se face respectand cat mai mult ciclul de producere a mierii in stare naturala, adica asa cum o produc albinele care traiesc in libertate. Aceasta presupune ca mierea sa fie recoltata dupa capacirea fagurilor in totalitate, dupa maturarea ei in faguri, cel putin 30 de zile, ceea ce permite ingredientelor puse de albine la suprafata mierii, inainte de capacire, ca propolis si o serie de enzime, sa se inglobeze in miere.
Mierea vie folosita la prepararea Apisanului Forte are un continut in vitamine si enzime de pana la 50 de ori mai mare decat mierea comerciala care este supusa la tratamente termice in vederea imbutelierii. Calitatea mierii si a celorlalte produse apicole folosite, cat si tehnologia de fabricare a Apisanului Forte, a dus la obtinerea unor rezultate notabile ale produsului Apisan Forte - 3
madalii de aur la Saloanele Internationale de Inventii de la Geneva, Bruxelles si Bucuresti, la Sectiunea Sanatate. De asemenea, produsul a mai primit o recunoastere din partea inventatorilor din HON KONG prin acordarea unei cupe si a diplomaei pentru Cea mai buna inventie, in anul 2008, la Geneva, la Sectiunea Sanatate.
Suplimentul nutritiv Apisan Forte este un preparat natural care, desi a fost folosit de un mare numar de oameni sanatosi sau bolnavi, nu a dus decat exceptional de rar la unele efecte secundare nedorite, cum ar fi alergia la polen. Se considera ca prin diluarea si prin conservarea polenului in mierea de albine, acest efect este de cele mai multe ori neutralizat. Asa se explica faptul ca majoritatea celor dintre cei care au folosit acest preparat nu au prezentat manifestari alergice locale sau generale.
APISANUL FORTE CA SUPLIMENT NATURAL ENERGIZANT este recomandat cu precadere sportivilor de performanta sau amatori, tinerilor si adultilor presatori de activitati fizice si psihice extenuante , dar si copiilor dupa varsta de 2 ani (cu precadere in perioadele lor de crestere si dezvoltare deosebita).
Acestor categorii umane le este recomandat cu precadere preparatul Apisan Forte deoarece autorul brevetului a constatat, in cele mai multe cazuri, rolul benefic al acestuia prin actiunile sale atat curative, cat si preventive:
- ajuta dezvoltarea organismului copiilor in perioadele lor de crestere,fiind considerat un aliment perfect, complex, o "hrana functionala vie";
- furnizeaza o parte din energia necesara organismului in perioadele de efort fizic sau/si intelectual deosebit la sportivii de performanta, la elevi si tineri,
- intarzie aparitia senzatiei de oboseala si de epuizare fizica,contibuind la refacerea energetica dupa eforturi sustinute;
- stimuleaza factorii de imunitate a organismului sportivilor, crescandu-le rezistenta la o serie de infectii virotice sau microbiene. Este indicat si in perioada de convalescenta, dupa boli inflamatorii sau infectioase;
- este un bun preparat eubiotic, mentionand echilibrul normal al florei intestinale, iar in cazurile de tranzit intestinal incetinit are un rol laxativ bland;
- prin mierea de albine pe care o contine,preparatul este un aliment hipercaloric; 100g din preparat furnizeaza organismului 200 calorii. Confirmarea acestei calitati a preparatului care contine o cantitate de miere vine de la alpinistul Edmond Hillary care a declarat ca atunci cand a escaladat muntele Everest efortul sau energetic enorm a fost sustinut in mare masura de consumul de miere de albine;
- intr-un volum relativ redus, preparatul Apisan Forte contine aproape toate elementele nutritive necesare intretinerii vietii;pe buna dreptate poate fi considerat "un aliment perfect" o "hrana functionala", asa cum o denumeste un mare sustinator al terapiilor naturale, Academicianul Doctor in Farmacie Ovidiu Bojor in lucrarea "Fitoterapie traditionala si moderna" Ed. Fiat Lux, editia a V-a, Buc. 2010 pg 334 .
Din datele stiintifice si din experienta indelungata a autorului brevetului Apisan Forte rezulta ca actiunile lui terapeutice se pot astfel rezuma:
- stimuleaza cresterea imunitatii organismului, actionand indirect in prevenirea si combaterea multor boli severe ale omului. Asa cum sustin si unii cercetatori oncologi, considera ca este benefic chiar si in boala canceroasa,dar ca terapie complementara;
- combate efectele secundare nedorite ale radioterapiei si chimioterapiei (greturi, varasaturi,diaree);
- stimuleaza energetic si bioenzimatic activitatea creierului in anumite perioade critice ale evolutiei sale: la copii in perioada de crestere, dar si la tinerii si varstnicii cu suferinte cerebrale acute sau cronice;
- reduce si elimina radicalii liberi (oxid, peroxid, superoxid) rezultati din metabolismul celular general,responsabili de aparitia precoce a procesului de imbatranire a organismului uman. De aceea se considera ca preparatul este un puternic factor antioxidant;
- combate consecintele subnutritiei si ale alcoolismului cronic asupra organsimului. De asemenea bolnavii cu boli severe, dupa administrarea produsului Apisan Forte percep o ameliorare clinica a simtomelor suparatoare, confirmate si de analize medicale;
- previne sau contribuie la inlaturarea unor dereglari hormonale; stimuleaza spermatogeneza si prin aceasta creste fertilitatea;
- impiedica, intarzie sau amelioreaza evolutia hipertorfiei de prostata;
- mentine troficitatea fanerelor (unghii, par);
- are efect eubiotic, eupeptic si chiar antibacterian asupra florei digestive, combatand constipatia,colita si insuficenta digestiva. Efectul antibacterian se manifesta doar asupra florei microbiene patogene, nu si asupra celei saprofite (nepatogene) din tubul digestiv;
- are usoara si de scurta durata actiune hipoglicemiana;
- are efecte hipocolesterolemiante si hipolipidemiante, prevenind procesul de ateromatoza si ateroscleroza cerebrala, cardiaca si oculara;
- contribuie la combaterea nevrozelor, neurasteniei si a starilor depresive
- stimuleaza troficitatea peretilor vasculari (in special al venelor) prin continutul bogat al preparatului in rutin;
Contraindicatiile administrarii preparatului Apisan Forte sunt relative si numai rareori absolute:
- nu se administreaza bolnavilor cu diabet zaharat cunoscut sau cu stari prediabetice (cu tendinta la- hiperglicemie);
- nu se administreaza persoanelor cu alergie la polen;
- nu se administreaza bolnavilor cu ulcer gastric sau duodenal in faza lor acuta;
Continutul preparatului are consistenta unei paste de culoare galbena. Borcanul trebuie pastrat la loc uscat, rece si la intuneric.
Administrarea prepatului este simpla si sigura, iar calitatile sale gustative il fac usor acceptat de consumatorii de toate varstele.
Pentru tonifiera si sanatatea organismului sportivilor se recomanda a se lua cate o lingura de 3 ori pe zi: prima dimineata pe nemancate tinandu-se sub limba pana la dizolvare,pentru a se realiza absorbtia integrala a preparatului; urmatoarele doua linguri se vor lua dupa masa de pranz si de seara,ca desert,pe toata perioada sustinerii unui efort fizic important (antrenamente, competitii sportive si in perioadele de refacere dupa efort). O lingura reprezinta cantitatea de 35 gr.
Pentru administrarea Apisanului Forte se recomanda folosirea lingurilor de lemn sau material plastic, deoarece contactul preparatului cu metalul ii diminueaza efectul terapeutic cu pana la 30%, efect de care s-a ocupat in timpul vietii sale cunoscutul terapeut naturist Ing. Valeriu Popa, al carui discipol se considera Ing Victor Bogdan.
Prospectul produsului a fost intocmit cu consultanta de specialitate a d-lui Octavian Popescu - doctor in Stiinte Medicale.
Bibliografie selectiva
1. D.C. Jarvis" Mierea si alte produse naturale - Traducere Ed. Apimondia Buc. 1991 p.77
2. * * * "Valoarea dietetica a polenului " Traducere Ed. Apimondia Buc.1977 p 3
3. Mircea Ialomiteanu "Polenul - aliment - medicament,valoare biostimulenta si terapeutica" Editia II a Ed.Apimondia, Buc.1987p 109
4. Arcadie Percek "Terapeutica naturista" Ed. Ceres, Buc, 1987 p 66
5. Liviu Alexandru Maghiras " Albinele si produsele lor" Ed. Ceres,Buc. 2002, p 354
6. Ovidiu Bojor si colaboratorii " Fitoterapia traditionala si moderna" Ed. Fiat Lux, Editia aIII- a, Buc.2003, p 334
7. Sabin Ivan "Medicina pentru toti" Ed. Coresi, Ed a III a, Buc ,2004 p 18 -26
8. Ovidiu Bojor - Raducanu Dumitru " Plante si miresme biblice.Hrana pentru suflet si trup" Ed.Fiat Lux,Buc,2007, p 228
9. Gheorghe Mencinicopschi, Ovidiu Bojor, Larisa Ionescu - Calinesti " Compendiu de terapie naturala" Ed. Medicala ,Buc, 2009,p 767
10. Rawhi M. A. Abdalla " Totul despre apiterapie" Traducere Ed. All ,Buc., 2012 p 83; 138;208|
Ce este Apisan Forte:
Apisan Forte este un supliment nutritiv preparat din produse apicole de calitate deosebita si netratate termic. Apisan Forte este indicat ca adjuvant in tratamentul unui numar mare de afectiuni, precum si in prevenirea aparitiei acestora si in asigurarea starii permanente de sanatate.
COMPOZITIE:
APISAN FORTE contine polen, miere, aminoacizi esentiali, vitamine hidrosolubile, liposubile, hormoni, acizi nucleici, enzime si substante antioxidante inclusiv beta caroten, vitamina C si vitamina E, acid folic, provitamina A, flavoane, flavonoide, compusi aromatici, fitohormoni, acizi organici (lactic, oxalic, citric, malic). Apisan Forte nu contine conservanti chimici.
Actiuni benefice:
- Ajuta la dezvoltarea organismului copiilor in perioada de crestere;
- Intarzie sau impiedica aparitia precoce a fenomenelor celulare de imbatranire;
- Stimuleaza cresterea imunitatii;
- Stimuleaza energetic si bioenzimatic activitatea creierului in perioade critice;
- Combate consecintele subnutritiei, dar si ale alcoolismului cronic;
- Previne sau contribuie la inlaturarea unor dereglari hormonale;
- Impiedica sau amelioreaza evolutia hipertrofiei de prostata;
- Combate constipatia, colita, insuficienta digestiva;
- Indicat in flebite, varice si hemoroizi. Fiind un produs steril, poate fi aplicat direct pe rani, grabind procesul de cicatrizare;
- Hepatoprotector si cardioprotector. Continand rutin, este indicat si in terapia bolilor vasculare periferice.
Principalii constituienti organici ai produsului APISAN FORTE si rolul acestora:
- aminoacizi (metionina, valina, jizina, cistina, glutamina etc.) care accelereaza functionarea ficatului si implicit dezintoxicarea organismului;
- grasimi si mai ales acizi nesaturati - linol, acid linoleic, acid arahidonic - care joaca un rol important in prevenirea arteroscleroze
- fermenti, hormoni, vitamine, flavonoizi, necesari organismului pentru marirea puterii de rezistenta;
- vitamina A. APISAN FORTE contine de 20 de ori mai multa vitamina A decat morcovul, si deasemenea provitamina A;
- complexul vitaminic B: B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12 cu rol complex pentru organismul uman.
Vitaminele B sunt utilizate pe rol de coenzime (componente-cheie ale enzimelor) in aproape orice parte a organismului. Ele sunt esentiale in mentinerea sanatatii sistemului nervos, a pielii, parului, ochilor, ficatului si a cavitatii bucale, precum si pentru pastrarea unui bun tonus muscular in tractul gastrointestinal. Vitaminele B dau de asemenea energia necesara metabolismului carbohidratilor, grasimilor si proteinelor.
- vitamina C: antioxidant, protejeaza corpul prin distrugerea radicalilor liberi din fluidele organismului.
- vitamina E, reduce partial afectiunile provocate de bioxidul de carbon si de bioxidul de sulf.
- rutin, asigura prevenirea hemoragiilor la nivelul creierului, inimii sau retinei; ameliorarea conditiei organismului in starile de alergie prin diminuarea producerii si eliberarii de histamina; mentinerea stratului de colagen, esential in pastrarea bunei structuri a- stratului exterior al pielii (epiderma); are rol esential in absorbtia vitaminei C; faciliteaza refacerea tesuturilor in cazul ranilor; intareste capilarele sanguine, fapt pentru care este recomandat in tratamentul venelor varicoase, ulceratiilor si hemoroizilor; previne cancerul; creste capacitatea organismului de a lupta impotriva infectiilor virale;
- lecitina si in special acizi ucleici.
Suplimentarea cu APISAN FORTE a regimului alimentar, adauga organismului substante de baza ale acizilor nucleici, realizandu-se astfel o terapie celulara moderna.
Constituientii anorganici ai APISAN FORTE:
- macroelemente: fier, magneziu, calciu, potasiu, sodiu, clor;
- microelemente: crom, cupru, mangan, nichel, seleniu, zinc;
- minerale: fosfor, calciu, potasiu, fier, magneziu, iod.
MOD DE ADMINISTRARE:
Pentru dezvoltarea organismului copiilor in perioada de crestere:
- copiii intre 3 - 8 ani vor consuma maximum 5 grame (1 lingurita) pe zi;
- copiii intre 8 - 12 ani vor consuma maximum 10 grame (2 lingurite) pe zi;
- copiii intre 12 - 15 ani vor consuma maximum 12-15 grame (o lingura) pe zi;
NU ESTE INDICAT COPIILOR SUB 3 ANI
Apisan Forte se recomanda a fi consumat cate o lingura PE ZI TIMP DE 6 LUNI, pentru prevenirea aparitiei anumitor afectiuni si in asigurarea starii permanente de sanatate.
* IN CAZUL BOLILOR GRAVE CA:
ALZHAIMER, ADENOM DE PROSTATA, ENDOMETRIOZA, GLIOM, GUTA, HIPOTIROIDIE CRONICA AUTOIMUNA, SCLEROZA IN PLACI, LEUCEMIE LIMFOIDA CRONICA, MELANOM MALIGN, MYASTENIA GRAVIS, NODULI TIROIDIENI, PARKINSON, RINICHI POLICHISTICI, SINDROM EXTRAPIRAMIDAL, TUMORI ABDOMINALE, TETRAPAREZA SPASTICA, CANCER, INSUFICIENTA RENALA, CIROZA, SE RECOMANDA CATE 2 LINGURI PE ZI TIMP DE 6 LUNI:
- 1 Lingura ( 35 gr.) DIMINEATA PE STOMACUL GOL
- 1 Lingura (35 gr.) LA PRANZ SAU SEARA

* IN CAZUL HEPATITELOR, ANEMII CRONICE, BOLI DE INIMA, BOLI DE PIELE, ARTROZE SI COXARTROZE, DEPRESII, INFECTII, GLAUCOM, MIOPIE, NEVROZA, PAREZE, POLIARTRITA REUMATOIDA, PROSTATA, REUMATISM, TROMBOFLEBITA, SE RECOMANDA CATE 2 LINGURI PE ZI TIMP DE 2 LUNI:
- 1 Lingura( 35 gr.) DIMINEATA PE STOMACUL GOL
- 1 Lingura (35 gr.) LA PRANZ SAU SEARA

SI
1 Lingura ( 35 gr.) DIMINEATA PE STOMACUL GOL IN URMATOARELE 4 LUNI

E indicat ca preparatul sa nu fie inghitit repede, ci tinut cat mai mult posibil in gura, pentru a favoriza buna lui absorbtie.
Indicatii terapeutice:
Ajuta la dezvoltarea organismului copiilor in perioada de crestere, sporeste imunitatea, stimuleaza activitatea creierului, trateaza dereglarile hormonale, impiedica si amelioreaza evolutia hipertrofiei de prostata, este recomandat in flebite, varice, hemoroizi, constipatie, colita, arteroscleroza, grabeste procesul de cicatrizare a ranilor, elimina infectiile pielii, este hepatoprotector (hepatite cronice, ciroze) si cardioprotector (insuficienta cardiaca, cardiopatie ischemica), combate tusea rebela si favorizeaza expectoratia, amelioreaza functia vizuala.
Sarcina si alaptarea:
APISAN FORTE SE POATE ADMINISTRA PE PERIOADA SARCINII SI ALAPTARII.
Contraindicatii, precautiintraindicatii, precautii:
- diabet zaharat, intoleranta la una din componente.
NU ESTE RECOMANDAT PERSOANELOR CARE AU O ACIDITATE CRESCUTA.
Informatii suplimentare:
Apisan Forte a dat rezultate satisfacatoare in bolile mentionate, motiv pentru care consumatorii produsului Apisan Forte au multumit public inventatorului Bogdan Victor in revista Formula AS si nu numai.
prezentare produs: Borcan in cutie cu 750g Apisan Forte
APISAN FORTE
 

REVIEWS (0) (DOAR CLIENTII INREGISTRATI POT ADAUGA RECENZII)