aerofagie

Aerofagia reprezinta senzatia de disconfort, de "prea plin" aparuta dupa masa, datorita inghitirii aerului in timpul alimentatiei, odata cu alimentele. Acest lucru este posibil in multe situatii : - pozitia defectuoasa in timpul meselor, ceea ce duce la perturbarea functionalitatii normale a sfincterului cardial (inelul musculos aflat la trecerea din esofag in stomac); - ingurgitarea unor cantitati mari de alimente intr-un timp scurt, in mare graba, eventual defasurand si alte activitati in acest timp (prototipul omului grabit care inghite hamburgher intr-un fast-food in pauza de 10 minute, interval in care a dat doua telefoane, a cumparat un ziar si a citit titlurile mari si articolul de fond); - utilizarea in exces a bauturilor carbogazoase; defecte ale dentitiei, afectiuni ale gingiilor, palatului, care duc la o masticatie insuficienta si defectuoasa a alimentelor; - consumul unor alimente greu digerabile, bogate in fibre, insuficient prelucrate termic sau prelucrate in exces (arse); - stari conflictuale in timpul meselor; mestecatul "in gol" (guma de mestecat); tulburari functionale (spasme) sau anatomice (tumori, stricturi, iritatii, ulcere etc.) ale tractului digestiv superior (faringe, esofag, sfincter cardial, stomac); - o situatie particulara se intalneste la sugari, care in timpul suptului ingurgiteaza si mici cantitati de aer. Pe de alta parte laptele matern supt in forta devine spumos, continand el insusi bule de aer. Din acest motiv, dupa supt, bebelusii trebuie tinuti in pozitie verticala, ajutati sa eructeze. PRODUSE NATURALE PENTRU TRATAMENT SAU ADJUVANTE IN AEROFAGIE:

Filtre active